Dokumentacja RODO dla e-biznesu (przykład)

Dokumentacja RODO dla e-biznesu (przykład)

Przetwarzanie danych osobowych jest nierozłączną częścią prowadzenia e-biznesu. Każda firma ma więc obowiązek spełnić wymogi jakie określa RODO oraz ustawa o ochronie danych osobowych. Przepisy nakładają na Administratora Danych Osobowych (ADO), którym jest firma, wiele obowiązków. Musi on wykazać, że dane osobowe przetwarzane są zgodnie z prawem, rzetelnie i przejrzyście, a ich przetwarzanie ogranicza się do celu w jakim zostały zebrane. Ważnym jest również minimalizacja danych ich prawidłowość i ograniczenie przechowywania, a także integralność i poufność.

Każdy ADO musi wykazać mieć możliwość, aby wykazać, że przestrzega w/w obowiązki. Przygotowanie samodzielnie procedur tak aby spełniały one wymogi RODO może być pracochłonne, więc w ramach usługi oferujemy Państwu wzór dokumentacji przygotowanej dla firmy, która prowadzi sklep internetowy.

Polityka Bezpieczeństwa wraz z całym szeregiem dokumentów dodatkowych, to wewnętrzny dokument, który powinien posiadać administrator danych osobowych, który należy dostosować do własnych potrzeb i wdrożyć w firmie, tak aby mieć możliwość wykazania, że dochowano należytej staranności w spełnianiu wymogów RODO.

Zakres usługi

  • Polityka Bezpieczeństwa Danych Osobowych dla e-sklepu (wzór)
  • Instrukcja Zarządzania System Informatycznym dla e-sklepu (wzór)
  • Załącznik - Rejestr Czynności przetwarzania
  • Załącznik - zasady współadministrowania danymi
  • Załącznik - wzór zgłoszenia naruszenia
  • Załącznik - rejestr naruszeń danych osobowych
  • Załącznik - rejestr zawiadomień i żądań osób, których dane dotyczą
  • Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych
  • Załącznik - wzór upoważnienia do przetwarzania danych osobowych
  • Załącznik - wzór oświadczenia wraz z klauzulą poufności
  • Załącznik - raport naruszenia bezpieczeństwa systemu informatycznego
  • Załącznik - zasady postępowania w przypadku zautomatyzowanego podejmowania decyzji
  • Załącznik - zasady postępowania przy przetwarzaniu danych wrażliwych
  • Załącznik - wykaz procedur praw osób, których dane dotyczą
  • Załącznik - procedura postępowania w przypadku naruszenia bezpieczeństwa systemu informatycznego
  • Załącznik - rejestr osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych

Cena netto

699.00 zł 859.77 zł brutto
Dodatkowe korzyści Do koszyka

Usługi dodatkowe

Wybierając usługę dodatkową możesz uzyskać rabat

Co mówią o nas klienci?

Wybrani klienci

Masz pytania? Zapraszam do kontaktu

Newsletter dla sprzedawcy

Bądźmy w kontakcie! Zapisz się na newsletter, a raz na jakiś czas wyślemy Ci powiadomienie o najważniejszych tematach prawnych. Dla subskrybentów newslettera przygotowujemy specjalne wydarzenia np. webinaria. Nie pożałujesz!